2e plaats voor het NFPC tijdens de drumbattle van Grutsk!

Afgelopen zaterdag vond voor de 2e keer de drumbattles van Grutsk plaats in Leeuwarden. Nadat de afgelopen 2 jaar het evenement helaas niet door kon gaan vanwege corona, mochten er eindelijk weer los. Het NFPC Dokkum deed mee aan de drumbattle. 

Samen met nog 4 andere groepen gingen ze de voorrondes in om zich proberen te plaatsen voor de grote Finale. Na een hevige Battle kwam de uitslag van de jury en eindigden ze als 2e. Dit betekende dat ze door waren naar de tussenrondes.

In de tussenronde nam het NFPC Dokkum het op tegen Noordenveld uit Roden. Vol enthousiasme lieten de leden wederom hun Battle zien aan het publiek en de jury. Uiteindelijk werden ze beloond door de winst te pakken en zich te plaatsen voor de grote finale, wat 's avonds plaats vond bij de Oldehove.

De tegenstander in de finale was de Sternse Slotlanders, zij hadden zich rechtstreeks voor de finale geplaats door de winst te pakken in de voorrondes. Aan het begin van de avond werden de laatste dingen aangepakt en speelde het NFPC Dokkum de Battle nogmaals door. Ze waren klaar voor de finale!

Vol vertrouwen en met veel enthousiasme kwamen ze het veld oplopen. Onder toeziend oog van de jury en het aanwezige publiek werd de drumbattle uitgevoerd. Zodra beide groepen de Battle hadden laten zien, werd er spontaan gezamenlijk met de Sternse Slotlanders een drumline cadence ingezet en uitgevoerd voor het publiek. 

Aan het einde van de avond was het moment daar, de uitslag op het grote podium. Vol spanning stond iedereen klaar voor de bekendmaking van de winnaar. Het NFPC Dokkum eindigde als 2e in de finale en ging met €750 weer richting Dokkum. De Sternse Slotlanders waren de grote winnaars van de avond.

Check hier de foto's
En hier een video

18 juni 2022