NFPC Dokkum word tweede bij de Rasteder Musiktage

Afgelopen weekend was het NFPC afgereisd richting Rastede (Duitsland). De afgelopen weken werd er hard getraind om een goede prestatie neer te zetten, naast natuurlijk een gezellig weekend met elkaar weg te zijn.  Zij namen deel in de klasse 3A, Mars en Standbewerking.

Zondag ochtend was het zover. Om 11 uur kwamen ze met de mars het veld op marcheren. Met onder andere de cadences Biekee en Vette deden ze vol enthousiasme hun mars. Daarna was het tijd voor het concert gedeelte samen met de pit. Het nummer Thriller werd gespeeld voor het aanwezige publiek en jury.
Naast de deelname aan de wedstrijd, was het NFPC ook gevraagd om op te treden in Rastede zelf. Op een grasveld werd een concert gegeven aan het publiek, die zichtbaar genoten. Als afsluiter speelden de drumline nog een paar cadences door de straten van Rastede.
 
Bij de prijsuitreiking ging de spanning omhoog en bleek het NFPC een 2e plaats behaald te hebben. Tevreden gingen de leden weer huiswaarts na een gezellig weekend met z’n allen.

Bekijk hier de foto's

3 juli 2022