NFPC Kampioen Marching-A Class 2023!

Afgelopen zaterdag, 25 maart, is het North Frisian Percussion Corps (afgekort NFPC), kampioen geworden tijdens het Indoor Percussion Contest in Eindhoven.
Met maar liefst 85,35 punten wisten zij de nummer één positie te bemachtigen in hun klasse: Marching-A. 

Na drie jaar stil te hebben gestaan vanwege de corona-periode heeft het NFPC dit jaar weer deelgenomen aan het Indoor Percussion Contest (IPC). Het muzikale programma ‘’Hero in You’’ is door de leden zelf bedacht en speciaal voor het NFPC geschreven. 
Met dit programma wilde het NFPC duidelijk maken dat het belangrijk is om de held in jezelf op te zoeken. In iedereen schuilt namelijk een superheld! 

Het NFPC heeft aan vier wedstrijden deelgenomen namelijk in; Wijchen, Almere, Leeuwarden en als laatste de finales in Eindhoven. Deze wedstrijden zijn verspreid over een aantal weken in de maanden februari en maart. 
Nadat het NFPC in Wijchen, Almere en Leeuwarden steeds de eerste plaats wist te bemachtigen met een ruime voorsprong op de nummer 2, was dit in Eindhoven nog erg spannend. In de voorrondes was het verschil met de nummer twee namelijk slechts 0,15 punten! Dit zette de leden van het NFPC op scherp door een nog sterker muzikaal programma neer te zetten tijdens de finales die ’s avonds plaats vonden. En dat deden ze… met een verschil met de nummer twee van 0,60 punten werd ‘’Hero in You’’ beloond met een eerste plaats met 85,35 punten! 

Aankomende Koningsdag zal het NFPC nog eenmaal het programma ‘’Hero in You’’ laten zien en horen aan eigen publiek! Hierna zal het NFPC zich rustig aan klaarmaken voor volgend IPC-seizoen. Dit seizoen loopt van oktober 2023 t/m eind maart 2024. 
Het NFPC is altijd op zoek naar nieuwe muzikanten. Ben je enthousiast geraakt door bovenstaand bericht en wil je ook eens ervaren wat het Indoor Percussion Contest inhoudt, dan kun je altijd een kijkje nemen tijdens een van onze repetities. Deze zijn op iedere dinsdagavond van 19:30 uur tot 22:00 uur.

29 maart 2023